روسیه: اینستکس شانسی برای موفقیت ندارد-راهبرد معاصر
واکنش نمایندگی ایران به تحریم‌های خزانه داری آمریکا توافقات مالی ایران و روسیه از ماه آینده اجرایی خواهد شد مسکو: قرارداد جدیدی برای همکاری با ایران امضا خواهد شد وزیر جنگ اسرائیل: ایران بزرگ‌ترین تهدید برای آینده دنیاست اسماعیل هنیه: حمله به خانواده‌ام منجر به تغییر مواضع مقاومت نخواهد شد شرط سازمان ملل برای تداوم کمک‌ به غزه وزیر دفاع آمریکا از تشدید تنش‌ها در مرز لبنان ابراز نگرانی کرد تحریم‌های آمریکا علیه ۵۰ شخص و نهاد به بهانه ارتباط با ایران تأکید وزیر خارجه نپال بر تقویت مناسبات دوجانبه با ایران هشدار کرملین به ارمنستان: با پیوستن به اتحادیه اروپا بازار روسیه را از دست خواهید داد تأکید وزیر خارجه کویت بر توسعه روابط با ایران تاکید باقری بر عزم جدی تهران در توسعه روابط با ریاض جلسه شورای امنیت با محوریت تحولات نوار غزه آغاز مذاکرات عضویت اوکراین در اتحادیه اروپا حملات پهپادی و موشکی مقاومت لبنان به شمال اراضی اشغالی

روسیه: اینستکس شانسی برای موفقیت ندارد

نماینده دائم روسیه در اتحادیه اروپا با اشاره به دگرگونی پی در پی مسئولین سازکار مالی اروپایی ها موسوم به اینستکس، اظهار داشت: اینستکس تاکنون فقط ناکارمدی خود را اثبات کرده است.
تاریخ انتشار: ۰۸:۰۵ - ۲۳ مهر ۱۳۹۸ - 2019 October 15
کد خبر: ۲۴۹۵۶

به گزارش راهبرد معاصر؛ قریب به یک سال و نیم از خروج آمریکا از توافق ایران با شش قدرت جهانی موسوم به برجام می گذرد. در سال اول خروج واشنگتن از این معاهده؛ تهران با در پیش گرفتن سیاست صبر استراتژیک در پی تامین خواسته های حداقلی اش از سوی اروپایی ها بر آمد.

 

با این حال و با گذر زمان و تاسیس سازوکاری مالی به نام "اینستکس" از سوی طرف اروپایی، تا کنون روزنه ای اقتصادی برای تهران فراهم نشده است. ولادیمیر چیژوف، نماینده دائم روسیه در اتحادیه اروپا در این زمینه معتقد است: اینستکس، مکانیسم مالی اتحادیه اروپا با ایران، از ابتدای کار تاکنون فقط ناکارمدی خود را اثبات کرده است.

 

پیشتر نماینده دائم روسیه در ماه ژوئن اعلام کرده بود که این سازوکار نمی تواند به یک سطح مؤثر برسد. چیزوف در پاسخ به سوالی در مورد ارزیابی عملکرد امروز اینستکس گفت: "از آن زمان تا به امروز، اینستکس فقط ناکارآمدی خود را ثابت کرده است. من به یاد می آورم که از زمان شروع این مکانیسم، سه رهبر تغییر کرد و این معانی زیادی دارد و خیلی چیزها می گوید."

 

وی همچنین به موضع مبهم و دوگانه شرکای اروپایی (انگلیس، آلمان و فرانسه) برجام درباره ایران اشاره کرد و گفت:"از یک طرف، آنها می گویند که از برجام پشتیبانی می کنند، و از طرف دیگر کار دیگری انجام می دهند. منظورم بیانیه های اروپایی ها در مورد موشک ها و نفتکش های موجود در تنگه هرمز است که البته این امر باعث تحریکات قانونی در بین ایرانی ها می شود."

 

وی یادآور شد: "اخیراً یک نفتکش ایرانی در دریای سرخ مورد حمله قرار گرفت. سوال این است: چه کسی این کار را کرده است؟"

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده